Slike in dejstva medvedjega kuskusa

Medvedji kuskusMedvedji kuskus ( Ailurops ursinus ) se zdi, da je kot platipus sešit iz delov drugih bitij. Ima volneno telo, kot je medved, in okrogle štrleče oči kot lemur, ki zrejo z glave, podobne oposumu. Njegov dolg in goli rep je prijeten ali prijeten, medvedji kuskus pa ga skupaj z ostrimi, ukrivljenimi kremplji manevrira med drevesi, v katerih živi.

Ta nenavadna žival, ki je pravzaprav torba, si je prislužila več imen, med drugim medvedji falanger, medvedji kuskus Sulavezi. V francoščini se imenuje veliki kuskus de celebes. Nekateri ljudje medvedjega kuskusa označujejo tudi za torbasto opico.

Skupna dolžina glave in telesa te živali je približno 60 centimetrov ali manjša od 2 čevljev, običajno pa tehta približno 7 kilogramov ali približno 15,5 kilogramov. Krzno medvedjega kuskusa je gosto in je lahko črne, temno rjave ali sive barve, spodnji del trebuha pa je svetlejše barve. Ima majhna ušesa, pa tudi kratek gobec.

To je drevesna torba, ki živi predvsem v zgornjih krošnjah nižinskih tropskih deževnih gozdov. Najdemo ga lahko samo v Sulaveziju v Indoneziji in bližnjih otokih, vključno z Butungom, otoki Peleng, Sangihe, Salidabu in Togijskimi otoki. Nekateri verjamejo, da ga je mogoče najti tudi na Muni. Medvedji kuskus raje živi na nemotenih območjih in se zdi, da se ne prilagaja dobro razvitim območjem.

Ker je samca torba, imajo samice medvedke kovčke v vrečkah kot kenguru. Njihovi dojenčki se rodijo zelo nezreli in nato v vrečki še naprej rastejo in se razvijajo približno osem mesecev oziroma dokler niso dovolj močni, da preživijo sami.

Medvedji kuskus se prehranjuje z listi, raje mladimi, semeni, cvetovi in ​​nezrelimi plodovi. Ti torbarji se s svojimi dolgimi repi obesijo na okončine, ko iščejo po drevesih okusne predmete za jesti s prednjimi udi. Medvedji kuskus je dnevni, za razliko od drugih članov njegove družinske skupine, ki so ponavadi nočni.

Za razliko od primata, ki se bo vezal in skočil skozi drevesa, se medvedji kuskus počasi in previdno premika od okončine do okončine. Ugotovljeno je bilo tudi, da veliko počiva, raziskovalci pa menijo, da je to zato, ker ima hrana, ki jo uživa, nizko hranilno vrednost. Čeprav o tej živali ni veliko znanega, so medvedji kuskusi običajno opaženi v parih.

Domnevni kuskus naj bi bil pogost na območjih, kjer je življenjski prostor zanj primeren. Prebivalstvo pa upada. Pravzaprav se med letoma 1979 in 1994 domneva, da se je populacija medvedjega kuskusa v naravnem rezervatu Tangkoko-DuaSudara zaradi lova zmanjšala za 95 odstotkov.

Ta žival je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN navedena kot ranljiva. Glavna grožnja in plenilec medvedjega kuskusa je ljudje . Še vedno ga lovijo zaradi mesa, lovijo pa ga tudi kot hišne ljubljenčke. Poleg tega so številna območja, na katerih živi to bitje, izkrčena in degradirana. Indonezija sicer ima zakone, ki ščitijo to torbico, vendar je izvrševanje žal šibko.

Slika medvedjega kuskusa Sakurai Midori, z dovoljenjem GFDL in licenca Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported .

Medvedji kuskus, medvedji falanger je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN naveden kot pomanjkljiv v podatkih (DD), nezadostne informacije za neposredno ali posredno oceno tveganja za izumrtje

mešanci črnih terierjev
Države
Indonezija
Habitati medvedjega kuskusa
Gozd in Subtropski / tropski suh gozd
Nekaj ​​dejstev o
Medvedji kuskus

Teža odraslih : 7 kg (15,4 lbs)

Vir: Starost , licencirano pod DC



Več živali se začne z B