Čudovit sadni golob

Lepa sadna golobica je razširjena v deževnih gozdovih Nove Gvineje in otokov Batanta, Waigeo, Salawati in Misool v Zahodni Papui v Indoneziji. Samica običajno odloži eno samo belo jajčece.

Slika čudovitega sadnega goloba je bila licencirana pod Creative Commons Dodeljevanje-Delite pod enakimi pogoji .
Prvotni vir : IMG_4609Naložil snežak radio
Avtor : eric iz ZDA



Lepa sadna golobica je razvrščena kot najmanj zaskrbljujoča. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni široko razširjeni in bogati taksoni.

Lepa sadna golobica je razširjena v deževnih gozdovih Nove Gvineje in otokov Batanta, Waigeo, Salawati in Misool v Zahodni Papui v Indoneziji. Samica običajno odloži eno samo belo jajčece. Njegova prehrana je sestavljena predvsem iz različnih sadežev z dreves, palm in trte. Na območju Port Moresby so maja ugotovili, da se ptice prehranjujejo mešano. Več



Čudovita sadna golobica, najdena v deževnem gozdu Nove Gvineje, je dolga 19 cm (7½ palcev). Najdemo ga lahko tudi na otokih Batanta, Salawati, Waigeo in Misool ter Zahodni Papui v Indoneziji. V pogovoru je znan tudi kot Golob z vrtnicami ali Sadna golobica z rdečim pokrovčkom. 7. Več