Kačji orel s črnimi prsmi

Glavni prepoznavni znak te ptice je temno rjava glava in prsni koš, po katerih je dolžna svoje ime. Med letom je temna glava v nasprotju s spodnjim delom in spodnjicami, ki so bele, razen temnih pregrad na letalskem perju in repu. Zgornji del je temno rjav, oko pa rumeno.

Slika črnokrtega kačjega orla je licencirana pod GFDL
Prvotni vir : Lastno delo
Avtor : Lokacija Gaurav PanditCamera
Dovoljenje : Licenca za brezplačno dokumentacijo GNU



Črnokrsti kačji orel je opredeljen kot najmanj zaskrbljujoč. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni široko razširjeni in bogati taksoni.

Črnokrsti kačji orel (Circaetus pectoralis) je velika afriška ujeda iz družine Accipitridae. Podoben je drugim kačjim orlom in se je nekdaj verjelo, da je zadolžen za Kratek orel in Beaudouinov Kačji orel. Glavni prepoznavni znak te ptice je temno rjava glava in prsni koš, po katerih je dolžna svoje ime. Med letom je temna glava v nasprotju s spodnjim delom in spodnjicami, ki so bele, razen temnih pregrad na letalskem perju in repu. Več



Porazdelitev kačjega orla v južni Afriki na podlagi statističnega glajenja zapisov iz prvega projekta SA Bird Atlas (enota za demografijo živali, Univerza v Cape Townu; glajenje Birgit Erni in Francesca Little). Barve so od temno modre (najpogostejše) do rumene (najmanj pogoste). Tu si oglejte najnovejšo distribucijo SABAP2. Premiki in migracije Predvsem nomadski, čeprav se lahko poleti redno vozijo v Namibijo in Severni rt. Več



Snake-Eagle Circaetus pectoralis = * Domov Razširi Prijavi se Element menija Registracija Element menija Odjava Element menija Spremeni podatke za prijavo Element menija Zakaj se registrirati? Razširite točko menija Velika Britanija in Irska Ptičje strani Več

Črnokrsti kačji orel - Circaetus pectoralis Črnoprsi Circaetus Komentar: Živijo od puščave do gozdnih gozdov. Prehranjujejo se predvsem s kačami in kuščarji, lahko pa tudi z majhnimi sesalci, žabami, včasih z netopirji in pticami. Živijo od puščave do savan in gozdov. Prehranjujejo se predvsem s kačami in kuščarji, lahko pa tudi z majhnimi sesalci, žabami, včasih netopirji in pticami. Več

Črnokrsti kačji orel (Circaetus pectoralis) je velika afriška ujeda iz družine Accipitridae. Podoben je drugim kačjim orlom in se je nekdaj verjelo, da je zadolžen za kratkodlakega orla in Beaudouinovega kačjega orla. Več