Kaktusov oreh

Za razliko od manjših olupkov je Cactus Wren enostavno viden. Ima glasen glas, značilen za wrens. Cactus Wren je veliko manj sramežljiv kot večina družine. Izrazito belo očesno trak, rjava glava, pregrajena krila in rep ter pikasta repna peresa omogočajo enostavno prepoznavanje. Kot večina ptic v svojem rodu ima tudi ta nekoliko ukrivljen račun. Spolnega dimorfizma je malo. Cactus Wren jedo predvsem žuželke, vključno z mravljami, hrošči, kobilicami in osami. Občasno bo potreboval semena in plodove. Iskanje hrane se začne pozno zjutraj in je vsestransko; kaktusov hrbet bo iskal pod listjem in zemeljsko steljo ter prevračal predmete v iskanju žuželk, pa tudi hranil se v listju in vejah večje vegetacije. Naraščajoče temperature povzročajo premik krmnega vedenja v senčne in hladnejše mikroklime, v vročih popoldanskih temperaturah pa se aktivnost upočasni. Skoraj vso vodo dobimo iz hrane, samostoječo vodo pa redko uporabimo, tudi če jo najdemo.

Slika ohišja Cactus je licencirana pod Creative Commons Pripisovanje .
Prvotni vir : Lastno delo
Avtor : Mark WagnerPermission (ponovna uporaba te datoteke) Creative Commons Attribution



Ključavnica Cactus je razvrščena kot najmanj zaskrbljujoča. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni široko razširjeni in bogati taksoni.

mešanica črnega laboratorijskega rotvajlerja

Dobrodošli v PROGRAMU IZOBRAŽEVANJA CACTUS WREN! Naše poslanstvo je usposobiti moške in ženske, da postanejo izobraženi na področju oskrbe. Ta program bo potencialnega negovalca ali vodjo naučil veščin, potrebnih za pravilno opravljanje dela - vsa učenja v tem programu so v skladu s pravili AZDHS (Arizona Department of Health Services). Več



Kaktuska vrv v narodnem parku Joshua Tree Kaktuska vrv (Campylorhynchus brunneicapillus) je največja severnoameriška hrpa in je dolga 18–23 cm (7-9 palcev). Za razliko od manjših olupkov je Cactus Wren enostavno viden. Ima glasen glas, značilen za wrens. Cactus Wren je veliko manj sramežljiv kot večina družine. Izrazito belo očesno trak, rjava glava, pregrajena krila in rep ter pikasta repna peresa omogočajo enostavno prepoznavanje. Več



Cactus Wren je doma v Mehiki in ZDA. Doseg kaktuske vrvi se približuje 2 milijona kvadratnih kilometrov. Šteje se, da je svetovna populacija te vrste ptic skoraj 9 milijonov posameznih ptic. Trenutno ni nobenih neposrednih pomislekov glede morebitnih groženj, ki bi lahko zmanjšale prebivalstvo ali območje razširjenosti kaktusov. Trenutno je ocenjeno kot najmanj zaskrbljujoče, znižano s prejšnje ocene nižjega tveganja. Več

Kaktus Wren v Saguaro Več

Državna ptica v Arizoni, Cactus Wren, je dolga od sedem do osem centimetrov in rada gradi gnezda v zaščito trnastih puščavskih rastlin, kot so kraki orjaškega kaktusa saguaro. Zgradi si veliko gnezd, živi pa le v enem. Ostalo so vabe. Arizona je kaktusno hruščico sprejela za svojo državno ptico leta 1973. - Ptice Amerike - John James Audubon, F. R. SS. L. in E. Več



Map Range Cactus Wren Oglejte si dinamični zemljevid opazovanj eBird Field MarksHelp - * Adult affinis groupPopOutZoom In Adult affinis group * Temni hrbet nima rufastih tonov in močne proge * 2004 Laboratorij za ornitologijo Cornell, blizu Catavine, Baja California, Mehika, september 2005 Podobne vrste - Več

Cactus Wren je doma na jugozahodu ZDA proti jugu do osrednje Mehike. Je ptica sušnih predelov in jo pogosto najdemo okoli juke, mesquite ali saguaro; gnezdi v rastlinah kaktusov, včasih v luknji na saguaro, včasih tam, kjer bo njegovo gnezdo zaščiteno z bodičastimi bodicami kaktusa cholle ali listi juke. V glavnem jedo žuželke, občasno pa vzame semena ali sadje. Več

Cactus Wren živi v sušnih in polsušnih puščavah na jugozahodu Združenih držav Amerike in v predelu južne Kalifornije in severne Mehike. Cactus Wren je ponavadi pod 4000 metrov. Kalifornijski chaparral ima vroča in suha poletja ter vlažne in hladne zime. Običajno na leto pade približno 6 centimetrov dežja. Kaktus Wren je dolg 18-22 cm in je največji v ZDA. Oba spola sta si podobna. Več



Galerija Cactus Wren vam prinaša koristno izkušnjo zbiranja indijanske umetnosti. Zbiranje umetnin domačih ameriških obrtnikov je zelo osebno in vznemirljivo - s preteklostjo, merjeno s stoletji, njen notranji duh seže v brezčasno privlačnost. Ne glede na to, ali začnete s prvim nakupom ali zbirate že vrsto let, smo v čast predstaviti milost in lepoto indijskega nakita in umetnosti iz rok več kot 100 indijanskih umetnikov. Več

Predšolska ustanova Cactus Wren Cooperative Preschool je bila ustanovljena leta 1979 in je eno najstarejših vrtcev v Sierra Vista. Kot neprofitna organizacija izpolnjuje potrebe skupnosti, tako da ponuja cenovno ugodne, pozitivne socialne izkušnje za predšolske otroke in njihove družine. Cactus Wren je nedenovski vrtec. Šolo vodijo starši prostovoljci, ki so člani upravnega odbora, prostovoljci v učilnicah in v številnih drugih vlogah. Naše strokovno osebje so certificirani osnovnošolski učitelji z dolgoletnimi izkušnjami. Več

Cactus Wren lahko najdemo v različnih delih Teksasa, Nove Mehike, Arizone, južne Nevade, južne Kalifornije, južne Utaha in do osrednje Mehike. Diet Cactus Wrens se bo hranil z mravljami, hrošči, osami in drugimi žuželkami. Včasih bodo jedli tudi sadje in semena. Cactus Wren bo obračal listje in druge predmete na tleh, da bi našel hrano. Več

Kaktusova vrč (Campylorhynchus brunneicapillus) ima belo očesno črto tik za vsakim očesom, ki se razteza tik pred zgornjim delom hrbta. Grlo in dojka sta močno pegasto temno rjava in črna, krila in rep pa prepovedana s črnim, belim in rjavim perjem. Njegov celoten videz je kremno obarvana rjava ptica z različnimi črno-belimi vzorci, ki pokrivajo njeno telo. Kljun je rahlo ukrivljen. Več

Cactus Wrens najdemo v puščavah na jugozahodu ZDA, in sicer od južne Kalifornije, Nevade in Utaha ter osrednje Nove Mehike in Teksasa, od juga do osrednje Mehike. Celoletno prebiva v južni, zahodni in osrednji Arizoni v puščavah s trnasto vegetacijo. Vzreja: Samica izbere gnezdišče, ki je pogosto postavljeno v čolo. Gnezdijo lahko tudi v drugih vrstah kaktusov in trnastih dreves in grmovnic, kot so mesquite, ironwood, paloverde in akacijeva mačka. Več

mešanica rotvajlerja z laboratorijem

Kaktus ključ je dolg približno osem centimetrov (21 cm). Ima bel trebuh z rjavimi lisami, na hrbtu, krilih in glavi pa pikasta rjava, črna in bela peresa. Na grlu ima črno perje in dolg trak belega perja, ki je videti kot obrvi. Ima dolge noge in dolg koničast račun. Območje kaktusovega grebena najdemo v južni Kaliforniji, južni Nevadi, Arizoni, Novi Mehiki, Utahu, zahodnem Teksasu in severni Mehiki. Več

podvrsta Cactus Wren na jugozahodu ZDA in severni Mehiki. STATUS UPRAVLJANJA: Obalni kaktusni greben je trenutno naveden kot posebna država zvezne države Kalifornija in zvezni svet za gozdove v Clevelandu (Dudek in Assoc. 2000). Leta 1993 je bila izbrana za eno od treh ciljnih vrst v Kaliforniji Več

Porazdelitev rejcev kaktusov in relativna številčnost Severna Amerika 1982-1996 (Sauer et al 1997) (kliknite tukaj za zemljevid) Slika 3. Porazdelitev kaktusov rena po okrožju južne Kalifornije: SD (San Diego), IMP (Imperial), R (Riverside) , O (oranžna), LA (Los Angeles), SB (San Bernardino), K (Kern), V (Ventura) * Opomba o delitvi med obalnimi in notranjimi populacijami (Garret in Dunn 1981) (kliknite tukaj za zemljevid) I. Zgodovinski Literatura: Bancroft, G. 1923. Več

Cactus Wren, največji wren v ZDA, je dolg 7-9 centimetrov. Spol je podoben, značilen je po dolgem, rahlo zaobljenem zakonu, temni kroni z značilno belo črto čez oko, belem grlu, sivo rjavem hrbtu, progastem z belo in črno, in belem do trebuha in straneh, gosto pikčastim na dojkah . Krila in repno perje so večinoma črne barve z belo zaporo, noge pa temne. Nedorasli so podobni odraslim, vendar imajo manj, svetlejše pege na prsih in krajši rep. Več