Bowerbird rjavega prsi

Bowerbird z rjavimi prsi je razširjen na Novi Gvineji in severni Avstraliji, kjer naseljuje tropske gozdove, mangrove, gozdove savane in gozdne robove. Njegova prehrana je sestavljena predvsem iz fig, sadja in žuželk. Gnezdo je ohlapna skodelica, narejena iz majhnih palic na drevesu. Naselje je samo drevored z dvema stranema stene palic in običajno okrašeno z zeleno obarvanimi jagodami.

Slika golobradega ptičarja je bila licencirana pod Creative Commons Pripisovanje .
Prvotni vir : Lastno delo
Avtor : Stavenn



Bowerbird z rjavimi prsi je uvrščen med najmanjše skrbi. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni široko razširjeni in bogati taksoni.

Bownbird, Chlamydera cerviniventris, rjavega prsa, je srednje velik, do 32 cm dolg ptičar s sivkasto rjavim pikčastim perjem, črnim listkom, temno rjavo iris, rumenimi ustnicami in oranžno spodnjo stranjo. Oba spola sta si podobna. Samica je nekoliko manjša od samca. Bowerbird z rjavimi prsi je razširjen na Novi Gvineji in severni Avstraliji, kjer naseljuje tropske gozdove, mangrove, gozdove savane in gozdne robove. Njegova prehrana je sestavljena predvsem iz fig, sadja in žuželk. Več

* Bownbird, rjavega prsa, Chlamydera cerviniventris Upoštevajte, da siva goveda (Dumetella carolinensis) in črna goveda (Melanoptila glabrirostris) iz Amerike in abesinska goveda (Parophasma galinieri) iz Afrike niso povezane ptice, ki spadajo v različne družine. Literatura - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Forshaw, Joseph. izd. Enciklopedija živali: Ptice. London: Merehurst Press. str. 228–331. ISBN 1-85391-186-0. Več



Bowerbird Chlamydera cerviniventris 2009 IUCN kategorija rdečih listov (kot je ocenil BirdLife International - uradni organ Rdečega seznama za ptice za IUCN): Najmanj zaskrbljenost Obrazložitev Ta vrsta ima zelo velik obseg in zato ne dosega pragov za ranljive pod merilo velikosti območja (Obseg pojavnosti 30% upad v desetih letih ali treh generacijah). Več

rjava pitbull laboratorijska mešanica

Bowerbird z rjavimi prsi je razširjen na Novi Gvineji in severni Avstraliji, kjer naseljuje tropske gozdove, mangrove, gozdove savane in gozdne robove. Veliki Bowerbird je pogost in opazen prebivalec severne Avstralije Zahodni Bowerbird je Bowerbird, pogost v sušni osrednji Avstraliji in regiji Pilbara v Zahodni Avstraliji. Pegasti bowerbird je zelo razširjen po celinski Queenslandu in Novem Južnem Walesu. Več