Malajski tapir slike in dejstva

Malajski tapirMalajski tapir ( Tapirus indicus ), ki je najbolj povezan z nosorogi in konji, živi predvsem v delih Indonezije, Tajske in Malezije. Ugotovljeno je bilo tudi, da naseljuje Vietnam, Kambodžo in Laos. Od štirih vrst tapirjev je največji. Njegov življenjski prostor so močvirja, nižine, deževni gozdovi in ​​hriboviti gozdovi v bližini vodnih teles. Prehrana malezijskih tapirjev je sestavljena iz trave, listov, vejic, vodnih rastlin in plodov iz nizko ležečih grmovnic, pri čemer imajo prednost zeleni poganjki.

Malezijski tapirji zrastejo od 1,8 do 2,4 m dolge 6-8 čevljev, visoki so od 90 do 107 cm in tehtajo 250 do 320 kg. Samice so pogosto večje od moških. Znani so po svojih oznakah, ki vključujejo večinoma črno telo z veliko belo površino, ki spominja na sedlo. Tudi konice ušes so bele. Te oznake pomagajo zaščititi tapir pred plenilci, kot so tigri , leopardi in ljudje, saj tapir zamenjajo za kamen namesto plena. Imajo tudi kratke trmaste repove in dolge nosove. Noge so edinstvene po tem, da imajo sprednje noge po štiri prste, zadnje pa tri. Njihov vid je slab, kompenzirajo pa ga tako, da zelo dobro slišijo in dišijo.

Malajska sezona gojenja tapirja poteka od aprila do junija. Obdobje brejosti je 13 mesecev, samice v povprečju rodijo eno tele na dve leti. Otroški tapirji se rodijo z rjavimi lasmi in belimi črtami in lisami, kar pomaga pri njihovi maskirni obleki. Lahko živijo do 30 let in dozorijo med 3-4 letom starosti, čeprav so v celoti odrasli do 8. meseca starosti.

Malajski tapiri so predvsem, vendar ne vedno, nočni. Za iskanje hrane pogosto potujejo po istih poteh. So dobri plezalci, ki v deževni dobi pogosto prečkajo strma pobočja in gore. So dobri plavalci. Podobno kot prašiči se radi kopajo in valijo. Redko so v pakiranjih, vendar jih pogosto najdemo osamljene, razen v primeru matere z mladicami.

Malezijski tapiri so bili ogroženi v osemdesetih letih do leta 1994. Zdaj velja za ranljivega. Število prebivalstva se zmanjšuje zaradi prelova in trgovine z živalmi. Vse več gozdov se krči, da se ustvari prostor za več kmetijstva, zaradi česar številni malezijski tapirji izgubijo življenjski prostor in umrejo.

Slika malezijskega tapirja, avtor Sasha Kopf, pod licenco GFDL
Kateri živalski vrtovi jih imajo?
Umetnik (Nizozemska) in Edinburški živalski vrt (Združeno kraljestvo)

Azijski tapir, indijski tapir, malajski tapir, malajski tapir je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN uvrščen med ranljive (VU), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi.

Poimenovanja za malajski tapir
Mladenec / dojenček malezijskega tapirja se imenuje 'ličinka'. Malajska skupina tapir se imenuje 'kolonija'.
Države
Burma , Indonezija , Malezija in Tajska
Malajski tapirski habitati
Gozd in Subtropska / tropska vlažna nižina
Nekaj ​​dejstev o
Malajski tapir



Teža odraslih : 250 kg (550 lbs)

Najdaljša življenjska doba : 37 let



Zrelost samic: 1095 dni



Moška zrelost: 1095 dni

Brejost: 392 dni

Odstavitev: 183 dni



Velikost legla: 1

Legla na leto: 1

Interval med legli: 730 dni



Teža ob rojstvu : 6,5 kg (14,3 lbs)

Vir: Starost , licencirano pod DC

Več živali se začne z M