Slike in dejstva opic z rdečimi trebuhi

Opica z rdečimi trebuhiOpica z rdečim trebuhom ( Cercopithecus erythrogaster ) je doma iz Benina in Nigerije. Edinstveni so zaradi majhne rasti, barvnih vzorcev in ličnic. Te čudovite male opice so postale uradno ogrožene leta 2000, predvsem zaradi uničenja njihovega habitata s strani ljudi.

Fizični atributi

Ta drobna vrsta je dolga približno 46 cm (18 palcev). Samica tehta približno 2 kg, moški pa približno 4,5 kg. Opica slovi po rdečem trebuhu in belem grlu. Kombinacija barv jih naredi edinstvene in enostavne za prepoznavanje. So drevesne, z vsemi štirimi kraki se premikajo vodoravno vzdolž vej dreves. Občasno preskočijo, vendar imajo raje varnejši način uporabe vseh štirih udov.

Viri hrane

So predvsem uživalci sadja, vendar so oportunistični in bodo uživali žuželke, listje in celo pridelke, če bodo na voljo. Imajo mošnjičke, ki jim omogočajo, da iščejo hrano, nato pa jo shranjujejo, dokler ne pridejo na varno mesto za jesti. Ta edinstvena lastnost jih loči od drugih opic na njihovem območju. V teh vrečkah lahko nosijo tudi velike količine hrane drugim članom svoje skupine.

Habitat

Red Bellied Monkey živi na mokriščih ob rekah in gozdovih v jugozahodni Nigeriji in na jugu Benine . Njihov naravni življenjski prostor je postal žrtev uničenja ljudi, njihovega edinega znanega plenilca. Še vedno so razvrščeni med ogrožene, čeprav jim je v ujetništvu šlo dobro. Okrevali so se v gvinejskih gozdovih žarišča biotske raznovrstnosti Zahodne Afrike. Cvetijo tudi v narodnem parku Okomu v Nigeriji.

Socialno življenje

Opice radi živijo v majhnih skupinah od pet do deset. Vendar pa so bile opažene skupine do trideset. V skupini so socialni, vendar se ločujejo od drugih skupin. So poligini in se redijo vsakih eno do pet let. Samice imajo enega samega otroka po 150 - 213 dneh nosečnosti. V ujetništvu ta fascinantna bitja lahko živijo do štiriindvajset let. Zaradi njihovega ogroženega statusa je o njihovi življenjski dobi v naravi malo znanega.

Komunikacija

Opice z različnimi metodami neverbalne komunikacije opozarjajo živali, ki napadajo njihovo ozemlje. Strmenje, strmenje z odprtimi usti in trepetanje v glavi so različne opozorilne metode, ki jih uporabljajo. Uporabljajo tudi besedno komunikacijo, vendar je o metodah in pomenu malo znanega.

Ta nenavadna bitja se skušajo vrniti v ujetništvo. So robustne in se redno razmnožujejo. Uničenje njihovega habitata jim onemogoča, da bi se ohranili v svojem naravnem okolju. Le redke opice imajo mošnjičke in majhno rast, zaradi katerih so rdeče trebušaste opice redke.

Ključne besede: belo , mreža , dnevno

Rdeče trebuh, opica z rdečim trebuhom, belogrli genon, belogrla opica je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN uvrščen med ogrožene (EN), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi.

Poimenovanja rdečeobe opice
Mladenec / dojenček rdečeobe opice se imenuje 'dojenček'. Skupina opic z rdečimi očmi se imenuje 'četa, sod, pleme ali tovor'.
Države
Benin in Nigerija
Habitati opic z rdečimi trebuhi
Gozd in Subtropska / tropska vlažna nižina
Nekaj ​​dejstev o
Opica z rdečimi trebuhi

Teža odraslih : 3,25 kg (7,15 lbs)



kremna barva nemškega ovčarja

Najdaljša življenjska doba : 24 let

Vir: Starost , licencirano pod DC

Več živali se začne z R