Južna Georgija Pipit

Gnezda gradi iz posušene trave in na leto položi štiri jajčeca. Živi od žuželk in pajkov ter naplavin na plaži.

Slika južne Georgije Pipit je bila licencirana pod Creative Commons Dodeljevanje-Delite pod enakimi pogoji .
Prvotni vir : Ben Phalan, British Antarctic SurveyPermission (ponovna uporaba te datoteke) Jaz, imetnik avtorskih pravic za to delo, ga objavljam pod naslednjo licenco: Ta datoteka je licencirana pod licenco Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported. Brezplačno lahko: do deliti - za kopiranje, distribucijo in prenos dela
Avtor : Ben Phalan, British Antarctic SurveyPermission (ponovna uporaba te datoteke) Jaz, imetnik avtorskih pravic za to delo, ga objavljam pod naslednjo licenco: Ta datoteka je licencirana pod licenco Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported. Brezplačno lahko: do deliti - za kopiranje, distribucijo in prenos dela



Pipit iz Južne Georgije je uvrščen med bližnje ogrožene (NT), blizu je usposobljenosti ali pa bo v bližnji prihodnosti verjetno uvrščen v ogroženo kategorijo.

Južna Džordžija Pipit (Anthus antarcticus) je ptica v velikosti vrabca, ki jo najdemo le na otočju Južna Džordžija. Je edina pevska ptica na Antarktiki in edina morska ptica v Južni Gruziji ter ena redkih ne-morskih ptic v regiji. Gnezda gradi iz posušene trave in na leto položi štiri jajčeca. Živi od žuželk in pajkov ter naplavin na plaži. Ogroža ga človeški vnos na otoke podgan in tudi okoljska škoda, ki jo povzročijo ljudje sami. Več



Južna Džordžija Pipit na otoku Prion, Južna Džordžija Pipit na otoku Prion, Južna Džordžija Pipit na otoku Prion, Južna Džordžija Fortuna Bay, Južna Džordžija Fortuna Bay, Južna Džordžija Fortuna Bay, Južna Džordžija Fortuna Bay, Južna Gruzija Več



regija: pipit v Južni Gruziji je edina pevka na Antarktiki, pintail v Južni Gruziji pa je edina raca, ki jedo meso. Več

blue pit lab mix

Južni Georgia Pipit najdemo v skalah in pečinah morske obale, medtem ko so številne vrste (v nekaterih primerih del leta) omejene na alpska območja. Družina sega tudi od severne tundre in subantarktičnih otokov Nove Zelandije ter južne Georgije do tropov. Več

Južni Georgija Pipit (Anthus antarcticus) je endemična za otok Južna Georgija in majhne okoliške otoke. Je edina puser, ki tu gnezdi. Pipit na zgornjih treh slikah je bil blizu gnezdišča v travniški travi na otoku Prion v Južni Gruziji januarja 1996. Fotografije so bile posnete z objektivom Canon T-90 & FD 400mm F / 4.5, nameščenim na stojalu s Fujijem Film Sensia 100. Več



Endemična južna Džordžija Pipit je edina gnezdilka, ki gnezdi in ga najdemo le na otokih, ki ne zasedajo podgan. Potujoči albatrosi včasih doživijo inkubacijske premike, ki trajajo več kot en teden. King Penguins nas pozdravijo na ravnici Salisbury, kjer je bil Robert Cushman Murphy zgodnji obiskovalec. Za vzrejo piščanca traja več kot eno leto, zato so na obali vedno kraljevi pingvini. Več

jazbec z mehko prevlečeno žično dlako

Južna Džordžija Pipit na robu izumrtja Antarktična čigra Antarktična čigra nad ptičjim otokom Južna Džordžija Pintails Endemična raca v južni Džordžiji direktor projekta Tony Martin direktor projekta, obnova habitata SGHT prof. Tony Martin distančnik spacer image Več

Južna Džordžija in majhni petreli ter južna Džordžija ni na vseh območjih, okuženih s podganami. Izkoreninjenje glodalcev iz Južne Georgije je bilo v načrtu napredka GSGSSI opredeljeno kot glavna prednostna naloga. V zadnjih petih letih je South Georgia Heritage Trust razvijal načrte in zbiral sredstva za izkoreninjenje. Prisotnost ledenikov v Južni Gruziji, ki izolirajo odseke otoka, pomeni, da se lahko izkoreninjenja izvaja postopoma. Več



South Georgia Pipit, otok Prion, Južna Georgia 25.2.2005 John C. Več