Južne pudu slike in dejstva

PuduPudu ( Pudu puda ) je najmanjši jelen na svetu, dolg od 60 do 85 centimetrov. Najdemo jih v Čilu in Argentini od morske gladine do 3200 metrov visoko. So zelo previdne živali, ki vsake toliko časa preverjajo veter, ko stojijo na zadnjih nogah, ko se hranijo z vejicami in lubjem, sadjem, listi in semeni. Njeni plenilci so orlove sove Puma , lisice in majhne mačke. Ko se pudu počuti ogroženega, običajno pobegne v cik-cak vzorcu in ima za jelene edinstveno sposobnost, da lahko plezajo po drevesih, kadar so ogroženi. IUCN ga uvršča med ogrožene, njegove glavne grožnje pa so uničenje habitata, srnjad in jelen lopatar, vnesen iz Evrope, ter domači psi.
Kateri živalski vrtovi jih imajo?
Edinburški živalski vrt (Združeno kraljestvo) in Los Angeles Zoo (Združene države)

Čilski pudu, južni pudu, je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN uvrščen med ranljive (VU), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi.

Države
Argentina in Čile
Južni habitati pudu
Subantarktični gozd
Nekaj ​​dejstev o
Južni pudu



Teža odraslih : 10 kg (22 lbs)

Najdaljša življenjska doba : 18 let



Zrelost žensk: 274 dni



Moška zrelost: 320 dni

Brejost: 200 dni

Odstavitev: 61 dni



Velikost legla: 1

laboratorijska jama boksarska mešanica

Teža ob rojstvu : 0,9 kg (1,98 lbs)

Vir: Starost , licencirano pod DC



Več živali se začne s S