Spragueova pipica

Najdemo ga v mešani ali kratki travnati preriji po severnih Velikih ravnicah Severne Amerike. V Kanadi lahko Sprague's Pipit najdete v Alberti, Saskatchewanu in Manitobi. V ZDA jih najdemo v Montani, Severni Dakoti, Južni Dakoti in Minnesoti.



Pivovodnica Sprague je razvrščena kot ranljiva (VU), za katero velja, da je v divjini izpostavljena visokemu tveganju izumrtja.

Špragovega Pipita je ena najmanj znanih ptic v Severni Ameriki. Teritorialni samci imajo prikaz letenja, ki lahko traja do 3 ure, kar je najdaljši znani prikaz leta vseh vrst ptic. Čeprav je o tej vrsti malo znanega, je znano, da je Audubon to ptico leta 1843 prvič poimenoval leta 1843, saj je utrpela hud upad populacije, povezan z izgubo prerij zaradi gojenja, prekomerne paše in invazije eksotičnih rastlinskih vrst. Več



kaj je feist

Špragov pipit (Anthus spragueii) je majhna pasja ptica, ki se redi v kratkih in mešanih travnatih prerijah Severne Amerike in prezimi na jugozahodu ZDA in severni Mehiki. Najlažje ga prepoznamo po značilnem padajočem klicu, ki se v času vzreje dostavi s precejšnje višine. Samci in samice so kriptično obarvani in podobnega videza ter so bufkasto rjave barve s temnejšimi črtastimi, vitkimi računi in rožnato do rumenimi nogami. Več



Splošni opis Odrasli Sprague's Pipit je bleda, vitka, vrabčja ptica z belimi zunanjimi repnimi peresi, tankim kovčkom, bledimi nogami in močno progastim hrbtom. Odrasli dosežejo dolžino 16,5 cm, razpon kril 25,4 cm in težo 23,7 do 24,0 gramov. Spola sta si podobna. Strani glave in nerazločni prsni obroči so bledi. Več

* Špragove pipice gnezdijo na tleh, kjer imajo raje gosto, travnato in razmeroma visoko vegetacijo. * Značilne so sklopke s štirimi ali petimi jajci, poročajo pa o sklopkah šestih jajc. * Inkubacija, ki jo izvaja izključno samica, traja od 10 do 11 dni. * Samica je tudi v prvi vrsti, če ne izključno, odgovorna za nagnjenje k piščancem. Več

* Sprague's Pipit je Audubon poimenoval za Isaaca Spraguea, umetnika, ki ga je spremljal na potovanju po reki Missouri. * Teritorialni moški imajo prikaz leta, ki lahko traja do 3 ure, kar je najdaljši znani prikaz leta vseh vrst ptic. * Ta vrsta je danes očitno razširjena v zgodnjem poseljevanju in je pogosta le tam, kjer je ostal primeren življenjski prostor. Več



Sprague's Pipit Risba Sprague's Pipit (Anthus spragueii) je majhna prizemna gnezdeča ptica pevka, ki je endemična za kanadske prerije in severne Velike ravnice ZDA. Čeprav je vrsta v večjem delu območja sorazmerno pogosta v primernem življenjskem okolju, se populacija na številnih območjih zmanjšuje. To je skupaj s sorazmernim pomanjkanjem informacij o biologiji in upravljanju te vrste pripeljalo do vključitve Sprague's Pipit na modri seznam vrst, ki bi lahko bile ogrožene v Alberti. Več

mešanica pitbull mastif rotvajler

Ponazoritev špragovega Pipita Različni dejavniki so lahko odgovorni za nedavni upad celinskega in provincialnega prebivalstva špragovega Pipita. Čeprav se je izkazalo, da podnebni dejavniki, kot je suša, zmanjšujejo lokalne populacije te vrste, se naslednja razprava osredotoča na dejavnike antropogenega izvora, ki jih je mogoče obrniti z ustreznimi upravljavskimi ali ohranitvenimi dejavnostmi. Sem spadajo izguba avtohtonih prerij, paša goveda, gorenje in senjenje. Več

Spragueov Pipit (Anthus spragueii) je majhna puser ptica. Gnezditveno območje Gnezdišče Sprague's Pipits vključuje severne velike nižine Severne Amerike. Natančneje, gnezdi od okrožja Peace River v Alberti (Semenchuk 1992), Turtleforda, princa Alberta in jezera Shoal, Saskatchewan (Smith 1996) in osrednje Manitobe (Manitoba Avian Research Committee 2003), južno skozi Severno Dakoto, do osrednja Montana, zahodna Južna Dakota in severozahodna Minnesota (AOU 1998). Več



Bent Life History for the Sprague's Pipit - splošno ime in podvrste odražajo nomenklaturo, ki se je uporabljala v času pisanja opisa. ŠPRAGIN PIPIT ANTHUS SPRAGUEI (Audubon) NAVIKE Špricovo pipco ali misurijski školjkar je Audubon odkril v zgornjem Missouriju in poimenoval po enem od svojih spremljevalcev Isaacu Spragueu, ki je prvi primerek ustrelil blizu Fort Uniona 19. junija 1843. Več

Domači vodnik za ohranjanje Pipitov ptic Severne Amerike in trende populacije Sprague = Raziskava plemenskih ptic - Raziskovanje plemenskih ptic - Naslednje informacije temeljijo na rezultatih raziskave severnoameriških plemenskih ptic. * Združene države - Rahlo zmanjšanje prebivalstva * Kanada - Znatno zmanjšanje prebivalstva BBS je sodelovanje ZDA Več

Sprague's Pipit je veliko manj pogost. Od ameriškega Pipita se razlikuje po svetlejšem perju, z vidnimi temnimi očmi v svetlem obrazu. Za razliko od ameriških Pipitov se običajno ne pojavlja v jatah, ampak je na splošno sam. Še en dober identifikacijski namig je, da Spragueov Pipit ne črpa repa gor in dol, kot ameriški Pipit. Pipits Juvenile Sprague imajo na zgornjih prsih raje madeže kot črte. Več

Sprague's Pipit in vprašal, ali so tukaj pogosti. Rekel sem mu, da je malo dokumentiranih opažanj, vendar jih ptice iz Illinoisa začenjajo iskati. Kot je že objavil Bob, je hrib med tednom žal zaprt za javnost. Delovni dan so na hribu dovoljeni samo prostovoljci okrožja DuPage Forest Preserve, ki jih je okrožje preverilo, podpisali opustitev in imajo ključe od vrat. Hrib bo odprt za javnost prihodnji konec tedna od 11. ure. Več

nemški ovčar dolgi lasje

Spragueova pipita je zaščitena s kodeksom divjih živali v Illinoisu iz leta 1971 * 03 * in z Zakonom o pogodbi o pticah selivkah iz leta 1918 * 04 *. Več

Špragov pipit (Anthus spragueii) je v Združenih državah opredeljen kot osrednja ohranitvena vrsta in je v Kanadi uvrščen pod COSEWIC. Ta stopnja zaskrbljenosti je posledica upadanja števila prebivalstva zaradi velike izgube domačih travnikov v zadnjih dveh stoletjih. Sprague's Pipits so endemični za avtohtona travišča v južni Kanadi in na severnih Velikih ravnicah Montane in Severne Dakote, z zgodovinsko vzrejo v Južni Dakoti in dolini Red River v Minnesoti. Več

Vzrejna porazdelitev špragovega pipita v ZDA in južni Kanadi, na podlagi podatkov ankete o plemenskih pticah, 1985-1991. Lestvica predstavlja povprečno število posameznikov, odkritih na pot na leto. Zemljevid pri Price, J., S. Droege in A. Price. 1995. Poletni atlas severnoameriških ptic. Academic Press, London, Anglija. 364 strani. - Ključi upravljanja vključujejo zagotavljanje ustreznega travniškega habitata, zlasti avtohtone prerije, z vmesno višino vegetacije in nizko vidno oviro ter nadzor nasledstva v njih. Več

s Sprague's Pipit sestoji iz tega, da jih je videl v MT pred dvema letoma, Brad pa jih še nikoli. Preverili smo 6 različnih terenskih vodnikov. Ptica, ki smo jo našli kot možnega kandidata, se ni ravno ujemala z nobeno od njih. Gotovo pa ni šlo za nezrelo rogatega škrjanca. Za iskanje ptice je bilo treba kar nekaj obsega, težko pa ji je bilo slediti. Več

Sprague's Pipit - Anthus spragueiiSprague's Pipits je težko opaziti, saj se nagibajo k zmrzovanju ali teku, ko se približujejo in ne letijo. Običajno jih najdemo posamezno ali v parih, ne v jatah, kot je ameriški Pipit. So resnične ptice v preriji kratkega trave in so upadle, saj je bil ta domači habitat spremenjen v kmetijsko zemljišče. Medtem ko jih običajno najdemo na tleh, izvajajo enega najdaljših prikazov letenja katere koli ptice. Več